Αμμουλιανή

Το νησί της Αμμουλιανής βρίσκεται στην Χαλκιδική μεταξύ της χερσονήσου της Σιθωνίας και του Αγίου Όρους. Είναι το μοναδικό νησί της Χαλκιδικής κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό.
Έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 600 κατοίκους και έκταση 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Συνδέεται με ferry boat με την Τρυπητή στην απέναντι ακτή και η απόσταση είναι 2 ναυτικά μίλια. Τα δρομολόγια των πλοίων είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα πυκνώνουν ιδιαίτερα (κάθε μισή ώρα) τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας δείτε τις χρήσιμες πληροφοριες.
Η Αμμουλιανή έχει πολύ αξιόλογες ομορφιές, με πρώτες και καλύτερες τις παραλίες της, όπως Αλικές, Μεγάλη Άμμος, Αη Γιώργης, Καραγάτσια, Φάκα, Τσάσκα και φυσικά όλα τα γύρω νησάκια με καταπράσινα νερά που θυμίζουν εξωτικές θάλασσες..
Έως το 1923 το νησί ήταν μετόχι της μονής Βατοπεδίου με καλόγερους και μερικούς εργάτες να φροντίζουν τις καλλιέργειες, τις ελιές και τα ζώα που συντηρούσαν.
Διατηρούνται ακόμη από τις εγκαταστάσεις τους ο ναός (1865), ο αρσανάς (1800), το σχολείο (1907), η λέσχη (1896).

Τον σημερινό οικισμό στο νησί (που τους παραχωρήθηκε) ίδρυσαν πρόσφυγες από την Προποντίδα στις αρχές του 1925, οι οποίοι παραδοσιακά ασχολούνται με την αλιεία και κατάφεραν σε λίγα χρόνια να ξεχωρίσουν δημιουργώντας μεγάλο αλιευτικό στόλο.
Μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από super markets, φούρνους, κρεοπωλεία, εστιατόρια - ταβέρνες, καταστήματα λαϊκής τέχνης, bars, night clubs, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία.

Πληροφορίες:

Από Ιερισσό 8χλμ.
Από Θεσσαλονίκη 122χλμ.
Τηλ. Δημοτικού διαμερίσματος 23770-51208
Τηλ. Ιατρείου 23770-51333